Mobbning existerar i alla åldrar och i vår digitala värld sker en stor del av den på nätet. Med MySafety Försäkringars näthatsförsäkring blir du mindre maktlös när du blir utsatt – förutom bortrensning kan du få juridisk hjälp och samtalsstöd.

I dag sker inte mobbning bara på skolgårdar och i lunchrum – utan också på internet. Det sker dygnet runt och det gör ont. MySafety Försäkringars näthatsförsäkring kan hjälpa både barn och vuxna som blir mobbade på nätet – men även de som blir utsatta för hämndporr, förtal och sexuella ofredanden med mera. Också personer som får utstå hat eller hot i rollen som journalist, politiker, lärare eller vd med mera kan få hjälp.

Hur kan ni hjälpa när någon blir utsatt för hat, hot eller kränkningar på nätet?

– Vi ger oss inte förrän hatet upphör. Om du blir utsatt för någon form av olaglig kränkning på nätet får du en egen kontaktperson hos oss som ser över kränkningens omfattning och vilka nödvändiga steg som behöver tas. Målet är att kränkningarna ska upphöra, rensas bort och att du ska få ersättning för de skador du lidit. Till hjälp finns bland annat våra jurister och vårt rättskydd på en miljon, säger PA Prabert, vice koncernchef på MySafety Försäkringar.

När kränkningarna inte längre syns men fortfarande känns – kan du få hjälp med samtalsstöd. Du kan välja att prata med en terapeut, kurator eller någon som varit utsatt för något liknande. PA Prabert på MySafety Försäkringar berättar att det ofta är oroliga föräldrar som tecknar försäkringen, då den gäller alla barn som bor hemma under 18 år. Både män och kvinnor vänder sig till dem för att få hjälp men de ser att kvinnor är de som är mest utsatta för hot, hat och kränkningar på nätet.

Vad har ni fått för respons från de kunder som tecknat den här försäkringen?

– Många blir positivt överraskade när de inser att det faktiskt finns hjälp att få i den här frågan. För föräldrar är det en trygghet att veta att de kan hjälpa sina barn att få slut på trakasserierna och vi upplever att barnen känner att det är skönt att kunna prata med en vuxen som inte nödvändigtvis är en förälder eller lärare. Vi märker också att en hel del privatpersoner med Instagram-konton, med exempelvis inriktning på kroppspositivitet, skaffar försäkringen då de märkt en hårdare ton på sina konton i och med att de får fler följare. 

MySafety Försäkringar

Med MySafety Försäkringars näthatsförsäkring får du hjälp och stöd när du blir kränkt och kapad på nätet. Samtalsstöd, juridisk rådgivning, rensning och rättskydd ingår.

Läs mer om försäkringen på MySafety.se.

Foto: IBL

 

 

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset