"Du ser ingen ökenvandrare i små kläder och lycralinnen", säger folkvettsexperten Magdalena Ribbing till Metro. Nej, du har helt rätt. Vad som är allt annat än rätt, är att använda detta som ett ogrundat och märkligt argument mot att bära korta byxor och linne i stan. Hade vi levt i samma klimat som en ökenvandrare, med samma pigmentering och levnadsförhållanden, hade vi mest troligt också skyddat oss mot den starka solen.

Det är heller inte vare sig vedertaget eller vetenskapligt påvisat att vida långbyxor och skjortor på något sätt skulle vara svalare för oss i Norden vid värmebölja, än att bära korta byxor och linne. Definitivt inte när det kommer till mig – och säkert mängder andra – som innehar en hög inre värmegrad. 

LÄS MER: Insändare: Klart som korvspad att man ska gå på höger sida 

Så jo, det är definitivt en mänsklig rättighet för oss att bära de kläder vi själv ser bäst lämpade. Det är inget en pådyvlad moral och etikett ska bestämma.

Ärligt talat; hur många tror du verkligen har problem med dessa plagg i stan? Och om någon nu har det, ser jag ett avsevärt större problem hos dem själva. Får jag till sist även påminna om att vi föds nakna och att det är det mest naturliga tillståndet för arten Homo sapiens.

/David

Vill du nå ut till Metros miljonpublik? Läs här om hur du gör för att skicka in en insändare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Insändare