Henrik Lundqvist (30) deppar efter att ha släppt in det avgörande målet.
Henrik Lundqvist (30) deppar efter att ha släppt in det avgörande målet.

Nordamerikanska hockeyskribenter är imponerade över Europalagets framfart i World Cup.Men Ken Campbell på The Hockey News tycker att Sveriges inställning varit bedrövlig och att det är bra att laget åkte ut i semifinalen.

The Hockey News Ken Campbell går hårt åt det svenska laget i en analys. Det var Sveriges beslut att "spela schack" till den tredje perioden. "De spelade matchen rädda för att förlora och det var exakt vad som hände. Det var en uppvisning av en tråkig, uppsvälld, säker och fullständigt löjeväckande hockey med tanke på deras nivå av skicklighet", skriver han.

Bilden av Lag Europa – med en medelålder på 30 och från många olika länder – unisont hoppande på sina skridskor efter segermatchen mot Sverige, var ett "ganska coolt ögonblick", skriver ESPN:s Joe McDonald och konstaterar att stolthet hos det europeiska laget hjälpte till segern.

"Sverige, en utmanare i varje internationell turnering förlorade till ett lag som inte ens fanns för 13 månader sedan. (Men) att tro att Europa kan besegra Kanada verkar också vara att dra det långt", skriver han.

Toronto Suns Terry Koshan skriver att Europalaget blivit det nya "feel good"-inslaget i turneringen efter att det Nordamerikanska U23-laget åkt ut, men att de antagligen kommer att stå som förlorare mot Kanada i två raka matcher.

Även CBC:s Tim Whamsby räknar ut Europalaget i finalen. "Det är bara att inse: Lag Europa har inte en chans mot Kanada i en bäst av tre-serie", skriver han, men konstaterar att inget av de övriga sex lagen gjort särskilt mycket för att sätta stopp på lagets vinstkavalkad.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset