Justin Timberlake har enligt många gjort årets sommarplåga. Stjärnan uppträdde med låten "Can't stop the feeling" under Eurovision Song Contest.
Justin Timberlake har enligt många gjort årets sommarplåga. Stjärnan uppträdde med låten "Can't stop the feeling" under Eurovision Song Contest.

Justin Timberlake har gjort årets sommarplåga. Det tycker flera av experterna som Metro pratat med. "Den ligger redan i topp", säger Linda Nordeman, musikredaktör på P3.

Vad vore sommaren utan ett härligt soundtrack? Varje år är det en ny sommarplåga som spelas precis överallt och som blir starkt förknippad med säsongen. Sommaren 2016 verkar det bli Justin Timberlake och hans svängiga ”Can’t stop the feeling”.

– Det här är en typisk bekymmerslös ”happy go lucky”-vibb som de allra flesta kan stampa takten till. Med tanke på den typen av marknadsföring och uppbackning låten har tror jag den kommer bli som en ny ”Happy” med Pharrell Williams, säger Tina Mehrafzoon, programledare för Musikguiden.

Något som flera håller med om.

– Den är lättillgänglig, ligger redan i topp och har ett brett anslag till en stor målgrupp. Det är en mysig feelgoodlåt med en bra refräng, säger Linda Nordeman, musikredaktör på P3.

Elin Steen, programledare på Digilistan, gissar även hon på ”Can’t stop the feeling” och säger att vädret kan avgöra vilken låt som kan bli årets plåga.

– Om det är varmt och en bra sommar brukar det resultera i somrigare låtar och hits, medan sämre väder ger lite mindre sommarkänsla på de låtar som spelas mest.

Övriga låtar som spås bli stora hits i sommar är ”Don’t you need somebody” där RedOne samarbetar med bland andra Enrique Iglesias, Viktor & Samirs ”Fick feeling” och Calvin Harris feat. Rihanna ”This is what you came for”.

– Det är svårt, det är så många i år! Det finns väl runt 15-20 riktigt bra låtar som säkert kan bli något i sommar, säger radioprofilen Adam Alsing.

Läs vilka låtar experterna tror på nedan!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Nöje