Någon som utger sig för att representera Islamiska Staten har hackat Expressens undersajt ”Mitt Kök”. Den som gick in på sajten på söndagen kunde se Islamiska Statens budskap i vitt mot svart bakgrund färger och en text i rött: ”Hacked by Islamic State”. 

”Sajten är hackad av någon som utger sig för att representera terrorgruppen IS, men det är naturligtvis inte känt vem som är ansvarig för det olaga dataintrånget”, skriver Expressens Chefredaktör Thomas Mattsson i sin blogg.

Expressen har också stängt ner sina bloggar som ett led i att kartlägga intrånget, men något intrång där har inte rapporterats, enligt tidningen själv.


Expressen är en av de tidningar som publicerat de uppmärksammade Muhammedteckningarna, men det finns inget som tyder på att kapningen ska ha något med tidningens arbete att göra överhuvudtaget.

På lördagen hackades Västerås flygplats webbsida av någon som la upp ett identiskt meddelande.

"Polisen är informerad och den här hackningen anmäls som ett olaga dataintrång. I går var det Västerås Flygplats som drabbades och idag är det en stor mediesajt, detta är ett oskick men samtidigt en påminnelse om samhällets sårbarhet och ökade behov av IT-säkerhet." , säger Mattsson i ett pressmeddelande.

Den som försöker gå in på ”Mitt Kök” omdirigeras till huvudsajten Expressen.se. Även andra avdelningar kan påverkas, skriver Thomas Mattsson på Twitter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset