Den 40-årige mannen (t.v) döms nu för en rad brott. Bilden är hämtad från en övervakningskamera vid en misstänkt stöld i en butik. Bilden till höger är en genrebild.
Den 40-årige mannen (t.v) döms nu för en rad brott. Bilden är hämtad från en övervakningskamera vid en misstänkt stöld i en butik. Bilden till höger är en genrebild.

Mannen stal från sängliggande, svårt sjuka patienter på ett sjukhus i Stockholm. Han döms nu till ett år och åtta års fängelse.

Metro har tidigare rapporterat om mannen som i samband med att han skrevs ut från Danderyds sjukhus begav sig ut på en stöldturné i sjukhussalarna. Nu döms han för bland annat tre fall av grov stöld. 

LÄS MER: Berusad man tände eld på Metrolåda – misstänks för flera brott

Mannen ska bland annat ha försökt stjäla en rullväska som stod i korridoren, men han blev stoppad av en sjuksköterska. Han stal dessutom en väska från en dement 80-årig kvinna som stod på sjukhusbritsen och sprang iväg.

– Han tar vår väska, ropade kvinnans man och en snabbfotad läkar lyckades ta tillbaka väskan. 

LÄS MER: Spädbarn hjärnskadat – efter språkförbistring på sjukhus

Samma dag gick mannen in i en av salarna där en kvinna låg. Han tog kvinnans Iphone som låg på sängbordet. Kvinnan protesterade, men kunde inte ta sig ur sängen. 

LÄS MER: Man jonglerade med brinnande facklor – kände inte till eldningsförbudet

Mannen blev vid flera tillfällen stoppad av personalen och anmäldes till polisen. 

Mannen döms nu för tre fall av grov stöld, 9 fall av stöld och försök till bedrägeri. Stölderna på Danderyds sjukhus beskrivs som ”gärningar av mycket hänsynslös art” i tingsrättens dom eftersom patienterna han stal från befunnit sig i särskilt utsatta situationer.

LÄS MER: Våldtog, bet och spottade – åklagaren vill se 10 års utvisning

Mannen ska nu avtjäna ett år och åtta månader i fängelse, samt betala ut skadestånd till de drabbade.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott stöld