Kung Felipe VI under Spaniens nationaldagsfirande 2014. Arkivbild.
Kung Felipe VI under Spaniens nationaldagsfirande 2014. Arkivbild.

Nio år i fängelse kan vänta Santiago Sánchez Ramírez som hävdar att han filmat den spanska kungafamiljen, politiker och Real Madrid-stjärnor genom ett kikarsikte från ett hotellrum för att visa hur sårbara de är för en potentiell attack, skriver The Guardian.

Mellan 2012 och 2014 tog Sánchez Ramírez in på hotell nära en parad som hålls årligen under den spanska nationaldagen. Från sitt rum filmade han kung Felipe VI, hans pappa Juan Carlos och premiärminister Mariano Rajoy som genom ett kikarsikte på ett vapen. En av filmerna laddades upp i sociala medier och fick titeln "Dagen jag hade kunnat mörda kungen"

Sánchez Ramírez greps 2014 och polisen hittade attrapper och icke-fungerande vapen bland hans tillhörigheter. Men vapnen som syns i hans filmer tros vara äkta vara. Döms Santiago Sánchez Ramírez kan han dömas till nio års fängelse. Han hävdar dock att han skaffat vapnen på laglig väg och att han ville visa polisen att landets säkerhetsåtgärder är otillräckliga.

– Jag ville visa dem de grava säkerhetsmissar som finns i Spanien, att de kan användas av jihadistiska ensamvargar för att genomföra ett attentat, men ingen lyssnade på mig, säger han till El Confidencial.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset