Övergreppen ska ha skett under arbetstid. Genrebild.
Övergreppen ska ha skett under arbetstid. Genrebild.

I Göteborg sitter en färdtjänstförare häktad misstänkt för våldtäkt. Mannen ska vid två tillfällen ha våldtagit en ung kvinna med intellektuella funktionshinder, uppger GP. Övergreppen ska ha skett under arbetstid.

De sexuella övergreppen ska ha skett under hösten 2015 och den misstänkta gärningsmannen greps i mitten av förra veckan, skriver Göteborgs-Posten.

– Han är frihetsberövad och på sannolika skäl misstänkt (den starkare misstankegraden). Vi befinner oss i ett svårt utredningsläge. Vi har att göra med en väldigt utsatt målsägande, säger kammaråklagare Lars Palm, som leder förundersökningen till Göteborgs Posten.

► LÄS MER: Gravt cp-skadad flicka nekades färdtjänst

Chauffören nekar till anklagelserna. Mannen är avstängd från sin tjänst sedan en tid tillbaka. Han är tidigare dömd för misshandel, grovt rattfylleri och rattfylleri och ett tiotal trafikförseelser, enligt tidningen. 

Enligt GP är personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar överrepresenterade bland brottsanmälare, i förhållande till antalet faktiska personer. Men de anmälda brotten leder sällan till fällande dom.

► LÄS MER: Männen våldtog kvinnan efter varandra – därför sänks straffet

Enligt forskning från Stockholms universitet blir barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inte trodda av svenska domstolar. Forrskningen visar även att de barnen löper tre till fyra gånger så stor risk att utsättas för våld och övergrepp.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott