Johan Ryno, trea från vänster, öppnade Färjestads målskytte i 5–0-segern borta mot Skellefteå.
Johan Ryno, trea från vänster, öppnade Färjestads målskytte i 5–0-segern borta mot Skellefteå.

Färjestad krossade Skellefteå med 5–0 på bortais.Det var Skellefteås fjärde raka SHL-förlust och laget är inne i sin djupaste formsvacka på många år.– Jag är otroligt missnöjd över att vi inte tagit fler poäng och vunnit fler matcher. Vi har en del att rätta till, säger Skellefteåtränaren Bert Robertsson.

Värmlänningarna är däremot tillbaka på vinnarspåret efter en knackig SHL-start.

– Vi gör en gedigen insats. Det känns väldigt skönt med tre poäng, vi har gjort många bra matcher här uppe men ändå förlorat, säger Färjestads tränare Leif Carlsson.

Med stjärnan Oscar Möller tillbaka i laget efter sin ljumskoperation var det meningen att Skellefteås spel skulle lossna den här gången. Det gjorde det inte.

Möller har en bra bit kvar till toppformen, detsamma gäller för hela laget som vägde för lätt mot Färjestad och gjorde enkla misstag gång på gång.

– Det handlar om att göra saker och ting med självförtroende. Deras första tre mål var alldeles för enkla, säger Skellefteåtränaren Bert Robertsson.

Haugen stoppade Skellefteå

På den högsta nivån befinner sig däremot Lars Haugen som imponerade stort. Norges landslagsmålvakt räddade sitt lag under Skellefteås offensiv i början, räddade samtliga 18 skott som lossades mot honom i den första perioden, och kunde se på när Johan Ryno gav Färjestad ledningen i numerärt överläge efter 7.14.

Skellefteå har bara mäktat med att göra elva mål på sina sex inledande matcher och visade samma ineffektivitet även den här gången. Hela laget uppträder frustrerat i den kraftiga formsvacka laget nu befinner sig.

– Vi måste fortsätta att flytta pucken som vi gjorde i början. Nu blir vi ofta för ängsliga och vågar inte släppa pucken på det som vi brukar. Och ska man vinna matcher på den här nivån måste man prestera hundra, säger Robertsson.

Tidigt 3–0-mål

Inte blev det bättre efter Magnus Nygrens 2–0-mål, 7.35 in i den andra perioden, ett mål som följdes upp av ytterligare tre enkla mål i slutperioden av Milan Gulas, hans första för säsongen, John Persson och Rasmus Asplund.

Nygrens mål var ett mäktigt slagskott efter en massiv Färjestadspress och tjecken Milan Gulas gjorde sitt mål retfullt enkelt efter att ha knyckt pucken av Skellefteås Emil Pettersson i offensiv zon.

– Den största besvikelsen var att de gjorde 3–0 direkt i den tredje perioden, säger Bert Robertsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset