Även färjetrafik mellan Rødby i Danmark och tyska Puttgarden har stoppats.
Även färjetrafik mellan Rødby i Danmark och tyska Puttgarden har stoppats.

Efter ett telefonhot stoppade Scandline färjetrafiken mellan Sverige och Danmark på onsdagseftermiddagen. Senare under eftermiddagen kom trafiken i Helsingborg att börja gå igen. Det rapporterar Sydsvenskan.

Under onsdagen stoppade och evakuerade Scandline alla sina färjor mellan Sverige och Danmark. Även färjetrafik mellan Rødby i Danmark och tyska Puttgarden har stoppats. Detta efter att ett hot inkommit via telefon.

LÄS MER:Studenterna smugglar alkohol – Metro åkte på studentkryssning

– Jag kan bekräfta att det har varit ett inringt hot mot en av våra färjor. Vi följer just nu polisens anvisningar, men jag kan inte säga något mer konkret. Vi vet inte heller vilken rutt eller färja det rör sig om säger Anette Ustrup Svendsen, Scandlines head of corporate communications, till Ekstra bladet.

Det är just därför, att man inte är riktigt säker på vilken linje som hitas, som man stoppas trafiken mellan Helsingborg och Helsingör. Först hade enbart trafiken mellan Danmark och Tyskland ställts in, rapporterar Sydsvenskan.

– Kaptenen sa att det var ett hot mot båten. Nu är alla ingångar inställda. Det är bara att åka hem igen, säger en svensk passagerare på väg till Helsingör till Aftonbladet.

Senare under eftermiddagen, runt 14:30, kom trafiken att börja röra på sig igen i Helsingborg. Enligt Sydsvenskan har trafiken mellan Genser och Rostok samt Rödby och Puttgarten också börjat att gå igen.

LÄS MER: Våld och sexbrott – studentkryssningarnas mörka baksida

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset