Snacka om att få en låt på hjärnan. Zoe har opererat bort en bit av sin frontallob för att bli av med sin ovanliga åkomma. 26-åringen får ett epilepsianfall varje gång hon hör popstjärnan Ne-Yo.

Zoe Fennessy har diagnostiserats med en typ av epilepsi som triggas av mycket specifika musikaliska impulser. I Hennes fall är det ”Let’s Go”-sångaren Ne-Yos röst. 

I juni opererade hon bort en bit av hjärnan för att bli av med besvären – men de har stannat kvar. Nu tror läkarna att hon kommer dras med dem för evigt. 

– Folk tycker att det är roligt och jag kan skratta åt det själv, men det har tagit över mitt liv. Det har förstört mitt liv, säger hon till BT.com.

Varje gång hon går och handlar måste hon ha på sig lurar med egen musik för att inte riskera att en av Ne-Yos låtar spelas i högtalarna. 

– Så fort jag hör första takterna måste jag släppa allt jag har och springa. 

Det första anfallet kom på nyårsdagen 2006 efter en längre tids sjukdom och läkarna trodde det var stressrelaterat. Det var först 2011 efter att hon fått ett anfall av låten ”Give Me Everything” som kopplingen till Ne Yo gjordes.

– Låten var väldigt populär och jag gick till min läkare och sa ”jag vet att det låter väldigt bisarrt men varje gång jag hör den här låten får jag ett anfall”, säger hon till BT.com. 

Till Zoes olycka blev sångaren från Arkansas mer och mer populär de kommande åren. Resan till Mallorca strax efter att han släppte låten Play Hard med David Guetta beskriver hon som en mardröm. 

– Det var som att vara på en Ne-Yo-konsert, låten spelades överallt. 

Operationen där en stor bit av frontalloben avlägsnades hjälpte hennes övriga epiliptiska besvär – men inte de som triggas av Ne-Yo. Nu är hennes största skräck att han släpper en best of-skiva. Få senaste nytt i din mobil – ladda ner Metros nyhetsapp
för Iphone här
för Android här

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset