Polispatrullen hittade de två fåren med avskurna halsar i ett utrymme i anslutning till pizzerian.
Polispatrullen hittade de två fåren med avskurna halsar i ett utrymme i anslutning till pizzerian.

Männen misstänks ha slaktat två får utan bedövning – i ett skjul i anslutning till en pizzeria. Nu åtalas de två männen för bland annat djurplågeri och övergrepp i rättssak.

Med fåren fastspända på en släpvagn ska de två männen ha kört omkring med fåren, enligt åtalet. Därefter ska fåren ha tagits till ett skjul intill en pizzeria i Falkenberg – för att slaktas utan bedövning.

Åklagaren menar att fåren utsatts för lidande ”utan godtagbara skäl”,   enligt SVT, och männen åtalas nu i Varbergs tingsrätt.

►LÄS MER: Nej, Tierp tvingar inte dagisbarn att äta ihjälplågade halal-kycklingar

Händelsen ska ha inträffat i juni förra året. De åtalade männen, som är i 30-årsåldern, fotograferades av ett vittne i samband med att de anlände till pizzerian med fåren på släpet. Polisen larmades till platsen och påträffade de två fåren med avskurna halsar i ett skjul intill pizzerian.

Enligt åtalet misstänks de ha slaktats utan bedövning och förblött till döds. ”En så kallad halalslakt”, står det i åtalet. Att slakta djur utan bedövning är totalförbjudet i Sverige. Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller runt halalslakt.

Även transporten av fåren var brottslig, enligt åklagaren. De misstänkta männen, som inte står som ägare till den aktuella pizzerian, nekar till slakten. I förhör säger de att de köpte fåren färdigslaktade i Halmstad. Men de har vägrat uppge namnet på slaktaren.

Männen misstänks även för övergrepp i rättssak då de ska ha hotat vittnet som fotograferade händelsen. ”Jag vet att du golar. Vänta ska du få se”, misstänks de ha sagt.

LÄS MER: Halalkött inget brott mot skollag

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott