Kameran vid betalstatiohnen registrerade fel. Arkivbild
Kameran vid betalstatiohnen registrerade fel. Arkivbild

En Säfflebo får tio kronor utbetalt från Transportstyrelsen sedan hans bil felaktigt registrerats vid en betalstation i Sundsvall. Summan utgör ersättning för kuvert och frimärke som bilägaren skaffade för att överklaga Transportstyrelsens beslut.

Det var i somras som värmlänningen fick krav på nio kronor för att ha passerat en betalstation för broavgift i Sundsvall – trots att han inte varit i staden på år och dag. Ett samtal till Transportstyrelsen möttes av en skrivelse med bild på två bilar som passerade stationen vid samma tidpunkt. Ingen var Säfflebons.

– Då blev jag trött och skrev ett lite syrligt brev. Även byråkraterna måste inse att man kan skoja med dem. Jag tänkte att om de begär ersättning ska jag också göra det, säger Säfflebon till SVT Nyheter Värmland.

Nu har en jurist på Transportstyrelsen utrett händelsen och kommit fram till att det inte är Säfflebons bil. Fakturan ska enligt uppgift ha makulerats och 10-kronan kommer att sättas in på värmlänningens bankkonto inom kort.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset