Overwatch-proffset Kevyn "TviQ" Lindström och HOTS-giganterna Fnatic är några av svenskarna som tävlar på Blizzcon.
Overwatch-proffset Kevyn "TviQ" Lindström och HOTS-giganterna Fnatic är några av svenskarna som tävlar på Blizzcon.

Sverige har goda chanser till ett guldkantat Blizzcon. Både i Heroes of the storm och Overwatch är favoritskapen målade i gult och blått. Metro Esport är på plats för att rapportera om de största händelserna från mässan.

Spelutvecklaren Blizzards årliga mässa Blizzcon äger rum i helgen. Förutom spelnyheter blir det även en hel del esport och Metro Esport är på plats för att rapportera om bland annat Overwatch World cup och finalerna av Heroes of the storm Global Championship.

I båda slutspelen finns det goda chanser för svenska framgångar. Det svenska landslaget i Overwatch har siktet på en medalj av högsta valör och ser Sydkorea som sin värsta konkurrent.

LÄS MER: Landslaget om koreanska spöket: ”Det är kulturen där borta”

– Det som är läskigt med dem är att de är så duktiga på teamwork. De viker inte under press. Om man slänger något galet mot dem är de nästan alltid beredda på det, sade Johan ”CWoosH” Klingestedt när Metro Esport mötte honom inför turneringen.

I Heroes of the storm har vi den svenska femman Fnatic som scenens giganter. De har ett imponerande år bakom sig och mycket talar för att det inte är slut än. Även här det sydkoreanerna som skulle kunna ställa till det. MVP Black och Fnatic skulle mycket väl kunna vara lagen som står öga mot öga i finalen.

LÄS MER: Dreamhack inför sovsalar endast för tjejer: ”Superbra beslut”

Även i HOTS-laget Team Expert syns svensken Benjamin ”BadBenny” Eekenulv. De får det betydligt tuffare än Fnatic, men har skrällpotential.

Metro Esport är på plats i Anaheim convention center under helgen för att ge dig senaste nytt om de förhoppningsvis framgångsrika svenskarna och en hel del annat från Blizzcon. Spana in!

LÄS MER: Uppgifter: Miljonlöner för vissa spelare i Overwatch League

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset