Ett flygplan av modellen Airbus A319 med Sichuan Airlines (ej flygplanet i artikeln).
Ett flygplan av modellen Airbus A319 med Sichuan Airlines (ej flygplanet i artikeln).

En pilot på Sichuan Airlines sögs halvvägs ut genom ett fönster i cockpit som krossades mitt under flygturen, rapporterar Reuters.

Något gick väldigt fel när flight 3U8633 med Sichuan Airlines skulle flyga från kinesiska Chonqing till Lhasa i Tibet på måndagen, rapporterar Reuters.

Mitt under färden, på cirka 9 700 meters höjd, krossades plötsligt en ruta i cockpit.

– Det kom inga varningstecken. Fönsterrutan sprack och sen hördes en hög smäll, och utan förvarning hade min andrepilot sugits ut halvvägs genom fönstret, säger kaptenen Liu Chuanjian till Chengdu Economic Daily, enligt Reuters.

LÄS MER: Flygplanets motor exploderade – kvinna sögs delvis ut genom fönster

Kaptenen beskriver sedan hur allting började kastas runt i cockpiten och att radiokommunikationen slutade fungera, och att planet samtidigt började tappa höjd i rask takt.

Andrepiloten, som hade säkerhetsbältet på sig när fönsterrutan krossades, kunde dras in i cockpiten igen och planet nödlandade i Chengdu. Samtliga 119 passagerare ombord på planet, en Airbus A319, klarade sig utan allvarliga skador. Många ska dock ha blivit rejält chockade av upplevelsen. Andrepiloten ska ha brutit handleden men inte fått några andra allvarliga skador.

– Personalen serverade frukost när flygplanet började skaka. Vi visste inte vad som hände och fick panik. Syrgasmaskerna släpptes ned, och vi föll fritt i några sekunder innan allt stabiliserades igen, säger en anonym passagerare till China News Service, uppger Reuters.

LÄS MER: Flyg tvingades landa efter fågelkrock

Incidenter med spruckna fönsterrutor på flygplan är inte helt ovanliga, men det är mindre vanligt att hela fönsterrutor lossnar. Nu har en utredning tillsatts för att ta reda på hur incidenten med fönstret kunde uppstå, uppger Reuters.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset