När sonen aldrig blev frisk letade pappan efter anledningen. Svaret: mögel i pipmuggen
När sonen aldrig blev frisk letade pappan efter anledningen. Svaret: mögel i pipmuggen

När sonen aldrig blev frisk letade den kanadensiske pappan efter orsaken. Han bröt upp toppen på en av hemmets pipmuggar och hittade mögel som gömde sig på insidan. Samma pipmugg säljs på svenska apotek.

Det var klumpar av mögel som hittades inuti muggens anti-spillstystem när pappa Simon O’kanada bände upp platsdelen på toppen. Familjen från Edmonton, Kanada, möttes av skratt när de kontaktade företaget som tillverkat muggen – Tommee Tippee, skriver sajten Buzzfeed.

Det var då två vänner till familjen att varnda andra föräldrar genom att sprida bilder på mögelgömman på Facebook. Inläggen har nu delats över 130 000 gånger.

►LÄS MER:  Din kaffebryggare är full av mögel – så här får du bort bakterierna

Pipmuggen är populär bland småbarnsföräldrar världen över och säljs också i Sverige, bland annat på Ica gruppens Apotek Hjärtat där det idag inte finns några planer på att dra in produkten, skriver Aftonbladet.

– Vi har inte fått in några reklamationer, men självklart får kunder höra av sig till oss om de är missnöjda med produkten, säger Emelie Ericson, pressansvarig Ica gruppen,   till Aftonbladet.

– Men skulle vi få det får vi titta på det då, fortsätter hon.

►LÄS MER:  Mögel och svamp i butikernas chark

Representanter från företaget Tommee Tippee har till slut svarat på kritiken, men menar att mögelgömman inte uppstår om man använder och rengör produkten på rätt sätt.

Flera föräldrar går dock emot företaget på sociala medier och menar att flaskan möglar trots korrekt rengöring. På Tommee Tippees Facebook-sida lägger nu missnöjda föräldrar upp bilder på deras egna pipmuggar.

Valou Alway/Facebook

En av de bilder som flödar på Tommee Tippees Facebook

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset