De låga priserna på Gekås i Ullared stoppade inte småbarnsföräldrarna från att försöka stjäla varor för tusentals kronor. Stöldkuppen avslöjades dock när larmet gick och nu åtalas både mamman och pappan för stöld.

Bertil Eriksson/Hasse Holmberg/TT

Mamman i familjen uppger i förhör angående stölden att "det bara blev så". 

En småbarnsfamilj spenderade i slutet av oktober fyra timmar på Gekås i Ullared för att shoppa, men det var inte allt de gjorde. Med sig in på varuhuset hade de en kundvagn och en barnvagn, vilket Expressen var först med att rapportera om

Enligt förundersökningen misstänks föräldrarna ha fyllt barnvagnen med stöldgods till ett värde av 4 329 kronor. Mamman och pappan ska bland annat ha försökt stjäla ansiktskrämer, snickarbyxor, barnjeans och babyolja. 

►LÄS MER: Tog 3 000 chokladharar – skulle äta upp dem själv

”(Mamman) berättade att det bara blev så att både hon och (pappan) plockade ner bland annat barnkläder och smink och glömde detta i barnvagnen”, står det i polisens förundersökning, enligt Expressen. 

Stöldförsöket misslyckades dock när pappan var tvungen att gå ut ur butiken med barnvagnen för att byta blöja på barnen. Då började larmet tjuta och polis kallades till platsen. 

Småbarnsföräldrarna tvingades lämna tillbaka allt det tagit och åtalas nu för stöld.

”Jag ångrar det vi gjorde otroligt mycket” säger mamman i förhör. Hon uppger samtidigt att hon inte minns om hon och pappan hade planerat stölden innan eller om det var en spontan handling. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott