Föräldrarna uppsökte vård för sitt skadade barn. Redan då fattade sjukvården misstankar. Bilden har ingenting med artikeln att göra.
Föräldrarna uppsökte vård för sitt skadade barn. Redan då fattade sjukvården misstankar. Bilden har ingenting med artikeln att göra.

Paret tog sitt svårt skadade barn till sjukhuset för vård. Nu misstänks de för dråp.

Det var i december som det norska paret tog sin tio veckor gamla son till Akershus universitetssjukhus.

Sjukvården och polisen blev misstänksamma eftersom pojkens skador inte stämde överens med föräldrarnas berättelse om vad som hänt, skriver norska tidningen Verdens Gang.

Barnets liv gick inte att rädda och tre dagar senare, 20 december, avled bebisen av de svåra skadorna. Nu misstänks föräldrarna för dråp alternativt medverkan till dråp.

LÄS MER: Mamma förgiftade sin son med salt – får 20 års fängelse
 

”Polisen har utrett ärendet sedan december. Efter att den slutgiltiga obduktionsprotokoll presenterades i somras har Oslo polisdistrikt vidtagit en rad utredningsåtgärder, och misstankarna mot paret blev under torsdagen att omfatta dråp eller medverkan till dråp på den tio veckor gamla pojken”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

– Polisen har avvaktat på en slutlig obduktionsprotokoll. Min klient var inne och förhördes i torsdags. Detta är en tragisk händelse för honom, säger pappans advokat Aas till VG.

Under lördagen ska paret ställas inför häktningsförhandlingar i Oslo tingsrätt bakom stängda dörrar.

– Min klient säger att han inte har gjort något straffbart och vill inte erkänna någon skuld, säger Arne Gunnar Aas.

►LÄS MER: 24-årig mamma gungade sin döda son i flera timmar
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott