En 18-årig kvinna i Österrike har stämt sina föräldrar för att de har lagt ut intima och pinsamma barnbilder på henne. Arkivbild.
En 18-årig kvinna i Österrike har stämt sina föräldrar för att de har lagt ut intima och pinsamma barnbilder på henne. Arkivbild.

Alla mammor och pappor som älskar att dela med sig av bilder på sina barn på sociala medier bör nog stanna upp och tänka efter en stund.Det kan sluta med en frostig relation till barnen – och en rättegång.

Ett unikt mål tas upp i Österrike i november. För första gången prövas ett fall i landet där ett barn stämmer sina föräldrar för att de publicerat bilder på sociala medier utan att ha fått något medgivande. Det är en 18-årig kvinna som nu tar sina föräldrar till domstol, skriver The Locals edition i Österrike.

Kvinnan hävdar att hennes liv har blivit eländigt på grund av att föräldrarna sedan 2009 ständigt lagt ut pinsamma och intima barnbilder av henne. Bland annat har föräldrarnas 700 vänner på Facebook fått se bilder på blöjbyten och potträning.

"De hade ingen skam eller någon gräns – och brydde sig inte om det var en bild av mig när jag satt på toaletten eller låg naken i min spjälsäng – allt fotograferades och offentliggjordes", säger 18-åringen enligt The Local.

Enligt kvinnans advokat Michael Rami har föräldrarna lagt 500 bilder av henne under årens lopp.

18-åringen försökte först att få föräldrarna att frivilligt ta bort bilderna, men när de vägrade så valde hon att stämma dem.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset