Föräldrarna ska ha låtit barnet leva på havre och quinoa-mjölk. Barnet på bilden har ingenting med händelsen att göra.
Föräldrarna ska ha låtit barnet leva på havre och quinoa-mjölk. Barnet på bilden har ingenting med händelsen att göra.

Den sju månader gamla bebisen vägde bara 4,3 kilo och hade en tom mage när hans föräldrar tog honom till en homeopat. Barnet dog innan de hunnit dit. Nu riskerar föräldrarna fängelse.

Ett par i Beveren i Belgien riskerar nu fängelse, efter att deras 7 månader gamla bebis avlidit. Det skriver Het Nieuwsblad.

LÄS MER: Bebis dog av kikhosta – blev inte undersökt

Polis ska ha kommit in till akutsjukhuset i Hasselt med barnet den 6 juni 2014. Barnet var uttorkat, magen var helt tom och han vägde bara 4,3 kilo. Enligt läkare hade barnet redan avlidit och visade tecken på grov undernäring.

Föräldrarna till barnet ska ha försökt ta det då döende barnet till en homeopat som bett dem att åka till en riktig läkare. Resan till homeopaten gick till andra sidan landet.

Föräldrarna, som driver en hälsokostbutik, står nu inför rätta. Under måndagen hävdade åklagaren att de var direkt ansvariga för barnets död.

Enligt åklagaren ska föräldrarna inte sökt hjälp för barnet hälsa trots undernäringen. Föräldrarna ska själva ha diagnostiserat barnet som laktos- och glutenintolerant och gett honom en diet som främst bestod av olika veganska mjölkalternativ. Åklagaren menar också att barnet aldrig fått träffa en riktig läkare, enbart lekmän och utövare av alternativmedicin.

Föräldrarna menar att de aldrig upptäckte något konstigt med barnets hälsa, som de menade gick upp och ned på ett sätt de trodde var naturligt.

”De menar att han hade en ätstörning. Han fick kramper när han fick dricka ur flaska så föräldrarna prövade andra alternativ”, uppger föräldrarnas advokat.

Åklagaren yrkar på 18 månaders fängelse för paret.

LÄS MER: Experten: Meningslöst att äta glutenfritt om man inte är intolerant

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset