Ingen anade att den spännande leksaken var en livsfarlig sprängladdning.
Ingen anade att den spännande leksaken var en livsfarlig sprängladdning.

Den spännande bojen var livsfarlig.

Pembrey Country Park
Så här såg minan ut efter att den sprängts.

Familjen Gravell badade på stranden utanför Bury Port i Wales när de hittade det ovanliga föremålet och blev fascinerade av det. De trodde att det rörde sig om en överväxt gammal boj som spolats upp på land. 

– Det var väldigt speciellt, säger mamman Kelly till CBS.

De bevisligen väluppfostrade barnen, Erin, 6, och Ellis, 4, frågade sina föräldrar om de fick röra det spännande föremålet och fick svaret ”javisst”. Under flera timmars lek hoppade barnen på det och grävde i sanden runtomkring. 

► LÄS MER: Guldtackor på strand skapar rusch

En vecka senare fick familjen en chock när de hörde på nyheterna. En del av stranden hade stängts av efter att man hittat ett explosivt militärt föremål. När Kelly och Gareth såg bilderna som Pembrey Country Park lade ut på sin Facebooksida fick de hjärtat i halsgropen. Bojen deras barn hade lekt med hela helgen var en sjömina. 

Dagen därpå sprängde flottan bomben på stranden. Tillsammans med en stor folksamling stod familjen och tittade – på säkerhetsavståndet 300 meter. 

– Vi tänkte att vi var glada att det där inte hände när vi var på stranden, säger mamma Kelly till CBS. 

Enligt Pembrey Country Park är minan ungefär 30 år gammal och av amerikanskt ursprung. 

WATCH: Video of controlled explosion carried out by the Royal Navy at Burry Port HarbourGWYLIWCH: Fideo o’r ffrwydrad dan reolaeth gan y Lynges Frenhinol ym Mhorthladd Porth Tywyn - PCSO Sion Moore

Posted by Pembrey Country Park on Wednesday, August 19, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset