Urnan stals från Skogskyrkogården i Stockholm. Arkivbild.
Urnan stals från Skogskyrkogården i Stockholm. Arkivbild.

För två veckor sedan gravsattes en 27-årig kvinna på Skogskyrkogården i Stockholm. Nu har urnan grävts upp – och stulits.

Knappt två veckor efter begravningen av den 27-åriga kvinnan, har graven nu plundrats och urnan stulits, skriver SVT Nyheter.

– Det är någon som har varit där och grävt. De måste minst ha haft en liten trädgårdsspade, säger Göran Hägglund, tillförordnad förvaltningschef på kyrkogårdsförvaltningen till Metro.

LÄS MER: Begravning – så funkar det

”Som att förlora henne två gånger”

För SVT berättar den avlidnes syster om hur hon upplevt dådet.

– Först blev man ju bara chockad. Sedan blir man ledsen. Vi har redan förlorat henne en gång, nu är det som att vi förlorar det lilla vi har kvar också. Det blev som att förlora henne två gånger, säger den avlidnas syster.

Den avlidnas föräldrar har upprättat en polisanmälan. Vem som utfört brottet – och varför – är dock okänt.

LÄS MER: Ebba Åkerlunds grav skändad: ”Helt förtvivlad”

Förundersökning nedlagd

Lars Byström, presstalesman vid Polisregion Stockholm bekräftar också händelsen. Brottet anmäldes som stöld av urna, men förundersökningen lades ned på grund av avsaknaden på bevis.

– Det görs ju alltid en bedömning om händelsen är något som vi kan lagföra någon för. I det här fallet har de gjort bedömningen att vi har så mycket annat att stå i, så då skrivs det här av. Men sedan kanske det uppkommer något vittne som sett någon som stått där och grävt. Då öppnar man upp ärendet igen, säger han till Metro.

LÄS MER: Debatt: Därför är det viktigt att du planerar din begravning redan nu

Har du sett det här förut?

– Jag har hållit på i branschen i 45 år och kan säga så här, tack och lov är det inte vanligt att folk är på en begravningsplats och gräver upp och stjäl någon urna. Och nej, jag har inte kommit i kontakt med något liknande förut.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset