Hans biologiska mamma slängde ned honom i en sopcontainer med navelsträngen fortfarande kvar. Nu har Robin Barton för första gången träffat sin biologiska pappa.

Skärmdump/ABC7 News

Den 21 november 1989 gick polisen Michael Buelna i Kaliforniska Santa Ana förbi en sopcontainer och hörde vad han trodde var en katt som gnydde. Men efter att ha tagit bort skräpet som skymde synen insåg han att det var ett nyfött barn som låg i containern.

– Jag såg att han fortfarande hade navelsträngen och allt slem kvar, och skräp och grus kletat sig fast vid honom, sa Michael Buelna till ABC7 News.

Bebisen vägde bara 1,8 kilo och den biologiska nittonåriga mamman kom sedermera att arresteras för mordförsök. Bebisen, som fick namnet Robin Barton, adopterades av Elizabeth Barton och Daniel Fernandez och enligt Robin själv hade han en fin uppväxt.

– Jag är välsignad med en så fin familj, sa han till ABC7 News.

Nu, tjugofem år senare, träffade Robin Michael Buelna för första gången sedan han räddats. Det var en känslosam återförening, och ledde också till att Robin för första gången fick kontakt med sin biologiska pappa. Marcos Meza, Robins biologiska far, såg tv-inslaget där Robin återförenades med sin räddare och tog genast kontakt med Robin som han letat efter i många år.

– I tjugofyra år har jag försökt hitta honom, och nu har jag äntligen gjort det, sa han till ABC7 News.

Marcos Meza fick först reda på att hans son hade övergetts när den biologiska mamman frågades ut av polisen. Han har fem barn vilket också innebär att Robin, som växte upp som ensambarn, har fem systrar att lära känna.

Robin ska också ha varit i kontakt med sin biologiska mamma som dömdes till tre års fängelse för att ha lämnat sin barn.

– Men jag förlåter henne. Hon var en ung kvinna i en väldigt svår situation, sa Robin till ABC7 News.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset