MENINGSSKILJAKTIGHETER.  Sverigedemokraterna har uteslutit en medlem i Tomelilla som uppges vara anhängare av fri invandring.

– Jag fick upp ögonen på honom när han i diskussioner gav uttryck för att ha en väldigt nyliberal syn på invandrarfrågan och i princip vara för öppna gränser. Det går stick i stäv med vårt partiprogram, säger Paul Svensson, ordförande för Sverigedemokraterna på Österlen.
Kan man inte hålla med om partiets viktigaste fråga ska man inte vara med i partiet, menar Paul Svensson.

– Det är som att jag skulle skriva mig på vänsterns lista och proklamera för totalt flyktingstopp, säger Paul Svensson.

Sven-Erik Eriksson skrev själv upp sig på Sverigedemokraternas lista och kom på så sätt in i kommunfullmäktige i Tomelilla. Sedan start har han enligt Paul Svensson kört sitt eget race.

– Grunden är att han inte lyssnar på partiet och stick i stäv med partiprogrammet lägger motioner, säger Paul Svensson.

Han har bland annat motionerat för att kommunfullmäktigeledamöter ska få fri tillgång till kommunens gym och bad för att komma väljarna närmare.

– Det finns andra sätt att komma väljarna närmare än att profitera på deras skattepengar, säger Paul Svensson.

Han har även föreslagit att kommunen ska bygga en helikopterplatta och en flygplats. Flyktingfrågan har inte diskuterats i fullmäktige i Tomelilla, enligt Paul Svensson. Metro har inte kunnat nå Sven-Erik Eriksson för en kommentar.

Men enligt Ystads Allehanda klargjorde han från början vilka frågor han tyckte var viktiga och att han tänkte driva dem oavsett.

– Om de inte vill ha det så är det upp till dem. Jag tänker fortsätta driva mina frågor, de som jag anser viktiga för Tomelillas invånare, somtill exempel en volymhandel på Scanområdet, sa Sven-Erik Eriksson till Ystads Allehanda i lördags.

Nu står SD:s fyra stolar i Tomelilla tomma, sedan ytterligare en medlem flyttat från kommunen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset