En tågförare hann precis stanna innan mannen som fallit ner på tunnelbanespåret kördes på. Nu skriver polisen i Huddinge en hyllning på sin Facebook-sida.

En man som gick på tunnelbaneperrongen vid en station i Stockholm i helgen råkade ramla ner på spåret där han slog sig medvetslös. Och innan han kunde få hjälp upp kom ett tåg in på perrongen.

Tågföraren lyckades dock upptäcka mannen och få stopp på tåget med endast några meter till godo, skriver polisen i en hyllning på sin Facebook-sida.

”Tack vare det så kunde den skadade mannen föras till sjukhus med ryggsmärtor, men med livet i behåll.”

Och inlägget har mött en riktig våg av jubel och bifall på Facebook.


►LÄS MER: Därför ska du inte dela efterlysningar på Facebook

”Tunnelbaneföraren är en hjälte som hade nerverna med sig och reagerade med att hinna stanna! Hen ska ha många rosor för det. Vad härligt att sluta sitt pass och åka hem och veta att man räddat livet på en människa!”, skriver en person.

”10.000 rosor å massor av beröm till den vaksamma lokföraren.”, skriver en annan.

SL stängde snabbt av elen till de strömförande skenorna så att polisen som kom till platsen skulle kunna ta sig ner på spåret. Filip Rundberg var insatsledare under kvällen och en av de första som kom till platsen.

– Vi trodde först att det var en man som ville ta sitt liv, han låg där avsvimmad vid bottre änden av perrongen. När vi kommer dit så ser vi att han ligger max ett par meter ifrån där tåget stannade, säger han till Expressen.

Efter att de tagit sig ner på spåret kunde de konstatera att mannen mådde under omständigheterna bra, och att han inte utsatts för något brott.

►LÄS MER: 38-åring skrev falsk efterlysning på Facebook – ville komma åt sin dotter

Plötsligt händer det!Under en av de sena nätterna i helgen så ramlade en man ner på tunnelbanans spår och slog sig...

Posted by Polisen Huddinge on  Wednesday, November 4, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset