Det finns en hel del konstiga lagar i USA. Något som tv-programmet "Judys domstol" ibland bevisar!
Det finns en hel del konstiga lagar i USA. Något som tv-programmet "Judys domstol" ibland bevisar!

Vissa saker i lagboken är mer självklara än andra. USA, och framför allt olika lagar i olika delstater, är inget undantag. I Texas får du exempelvis inte äga fler än sex dildos och i Kalifornien får du inte äta tävlingsgrodor. Här är andra konstiga lagar.

Barnens favoritägg är förbjuden

I USA är det förbjudet att ta med Kinderägg in i landet. 60 000 ägg beslagtogs år 2011. Eftersom att Kinderägg innehåller en leksak är det förbjudet enligt den federala ”Food, drug and cosmetic act” som specifikt förbjuder ”försäljningen av allt godis som i sig har en leksak eller pryl”.

Du kan äga en björn

I fler stater är det lagligt att äga djur som till exempel björnar och tigrar.

LÄS MER: ”Här är några av världens konstigaste lagar”

Tidelag är inte förbjudet överallt

I delstaterna Hawaii, Kentucky, Nevada, New Mexico, Vermont och Wyoming finns det inga lagar mot tidelag (december 2016).

Fritt fram för dickpics

I Georgia är det inte olagligt att skicka oönskade bilder på din penis till folk.

Du får inte kasta kycklingar i luften

I Minnesota är det olagligt att delta eller anordna tävlingar där grisar oljas in och målet med tävlingen är att fånga grisen. Det är också olagligt att anordna tävlingar där kycklingar eller kalkoner kastas upp i luften och målet är att fånga dem.

Du får inte skada stenar

Enligt Colorados delstatslagar är det förbjudet att skada naturen. Det innebär även stenar, som delstaten specifikt menar att du inte får ”förstöra, disfigurera eller skada”.

LÄS MER: ”Här är lagarna du inte visste att du kunde bli dömd för”

I Texas får du inte ha fler än sex dildos

Enligt Texas anti-obscenitetslagar får du inte öppet marknadsföra sexleksaker. Enligt lagen räknas du som någon som skulle planera att marknadsföra och sälja sexleksaker om du har sex eller fler sexleksaker eller ”liknande obscena artiklar”.

Inga tävlingsgrodor i munnen

I Kalifornien får du inte äta tävlingsgrodor. Om en groda har medverkat i en grodhoppningstävling i Kalifornien så får den alltså inte ätas efteråt. Om en groda skulle dö under tävlingen så måste den ”förstöras omedelbart”.

I Alabama får du inte låtsas vara präst

Den som i Alabama på en offentlig plats har på sig prästkläder eller på ett annat sätt se ut som en präst men inte är det kan få så mycket som ett års fängelse, enligt delstatslagarna.

I Kentucky får du bara sälja färgade kycklingar om du säljer minst sex stycken samtidigt

Kentucky har väldigt specifika regler för hur du ska gå till väga om du vill sälja eller ge bort kycklingar, ankungar eller kaniner du har färgat. Ska du sälja eller ge bort dem måste du nämligen sälja eller ge bort minst sex stycken samtidigt, och de måste vara minst två månader gamla. Den som bryter mot lagen kan behöva betala mellan 100 och 500 dollar i böter.

Ingen man? Ingen fallskärm

I Florida är det ett brott för ogifta kvinnor att hoppa fällskärm på söndagar.

LÄS MER: ”Här är böterna du inte visste att du kunde få”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om USA