Sveriges senaste match på Friends Arena var mot Wales i juni. Arkivbild.
Sveriges senaste match på Friends Arena var mot Wales i juni. Arkivbild.

Hittills har biljetförsäljningen gått så där till fotbollslandslagets VM-kval mot Nederländerna på tisdag.Nu sänker förbundet biljettpriserna.– Vi vill fylla Friends. Därför gör vi det här, säger kommunikationschefen Niklas Bodell till TT.

Arenan tar närmare 50 000 åskådare. På fredagsförmiddagen hade försäljningen inte nått 30 000. Samtidigt har förbundet fått kritik för att priserna varit för höga.

Förbundet har tagit till sig av kritiken.

– Vi har beslutat att sänka priset på tredje etage till 200 kronor. Det gäller samtliga biljetter där, oavsett var man sitter, säger Bodell.

Det är en sänkning på ungefär 100 kronor.

TT: Vilken publiksiffra hoppas ni på?

– Det är lite svårt att säga. Vi ser ett mönster att man köper senare och senare, ju närmare matchen man kommer. Det är ett beteende som gör det svårare för oss att dra några slutsatser just nu. Vi vet att många köper i sista stund.

TT: Vem har tagit beslutet?

– Det har vår marknads- och evenemangsavdelning gjort i samråd med varandra.

TT: Är det på grund av kritiken för höga priser?

– Vi har vägt in alla faktorer, men det är klart att vi också tagit oss av den kritik vi får, men främst är det för att vi vill fylla Friends

– Lyckas vi är väldigt glada.

TT: Kan det bli aktuellt med fler prissänkningar?

– Inte som vi planerat just nu, men vi tycker att 200 kronor är ett bra pris och vi vill först se vart det leder, säger Bodell.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset