Mohammad Babulfath, Sveriges förbundskapten i brottning. Arkivbild.
Mohammad Babulfath, Sveriges förbundskapten i brottning. Arkivbild.

– Det gör ont i mitt hjärta när det blir så här, säger förbundskaptenen Muhammad Babulfath.Bakom Babulfath gråter Schön, otröstlig efter den missade bronspengen som han var så nära att ta.

– Vad ska man säga, det går inte att förlora ett OS-brons jämnare än så här. Vi hade en bra plan, men den höll inte, säger tränaren Muhammad Babulfath.

Blicken är tung. Fredrik Schön har just förlorat bronsmatchen efter 4–0-ledning mot sin iranske motståndare. Direkt efter matchen, i mixade zonen, stannar han och lutar sig mot staketet och gråter.

– Vi hade en plan och den räckte tyvärr inte ända fram. Fredrik har gjort det fantastiskt, men sedan fick iraniern parterren och gjorde rullningarna, säger Babulfath.

– Att förlora när det står 4–4 på det här sättet var tungt. Men Ghasem Rezaei är olympisk mästare och varit på medaljplats i två VM.

Förbundskaptenen kan inte sluta hylla Schön.

– Han gör sitt kanske livs bästa tävling och på OS och allt. Jag vet att han ville ta medalj och han förtjänade en. Men det han presterade i OS betyder för mig ännu mer än något annat, säger han.

Totalt sett anser han att de svenska herrarnas turnering varit kantad med viss otur.

– Ibland kan man ha stolpe in, men i vårt fall blev det stolpe stolpe ut. Men det finns inga ursäkter för det, det är bara så.

Fredrik Schön blev alltså bäste svensk, och tidigare missade Johan Eurén att ta sig till bronsmatch via återkval. Zakarias Berg förlorade sin första match och gick inte vidare till återkval.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset