François Fillon (till vänster) gjorde upp med Alain Juppé i fransk tv.
François Fillon (till vänster) gjorde upp med Alain Juppé i fransk tv.

Två tidigare franska premiärministrar ställs mot varandra i högerns andra primärvalsomgång. François Fillon fortsätter att ha vind i seglen framför den tidigare favorittippade Alain Juppé.

Kandidaten som vinner på söndag spås ha goda utsikter att bli Frankrikes president i valet i maj nästa år. I månader har 71-åriga Alain Juppé varit storfavorit, men 62-årige François Fillon gjorde en sanslös spurt på sluttampen och kammade med god marginal hem topplaceringen i högerns första primärval förra veckan.

– Alain Juppé vill egentligen inte förändra saker. Han vill vara kvar i systemet, och bara förbättra det. Mitt projekt är mer radikalt, sade Fillon i en tv-debatt, enligt nyhetsbyrån Reuters.

François Fillon är en stor beundrare av Storbritanniens tidigare premiärminister Margaret Thatcher och har en tydligt liberal framtoning i ekonomiska frågor. Men Alain Juppé avvisar sin rivals förslag om nedskärningar i den offentliga sektorn som orealistiska.

– Reformer ska ge hopp, inte vara ett straff, sade Juppé i debatten.

Tittarna gav segern i torsdagens tv-drabbning till Fillon, vilket också återspeglar resultatet i en opinionsmätning från tidigare i veckan där 62-åringen tippas som vinnare i den andra och sista primärvalsomgången på söndag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset