Cards against humanity.
Cards against humanity.

Som en julpresent till arbetarna som gör deras produkter valde företaget Cards against humanity att slå på stort. De betalade den kinesiska fabriken för att inte producera någonting under en hela vecka, så att de anställda istället skulle kunna ta ledigt.

Under torsdagen meddelade företaget bakom partyspelet Cards against humanity, där spelare kombinerar olika mer eller mindre vuxna fraser, att de precis gjort vad de tycker är det bästa de någonsin gjort som företag.

Spelet, som spelas med papperskort, utvecklades under en crowdfundingkampanj och företaget bakom spelet har ofta donerat pengar till välgörenhet eller stiftelser som Wikimedia. Den här gången valde Cards against humanity dock att ge pengarna till människorna som gör korten.

► LÄS MER: Drömchefen chockhöjer de anställdas lön – sänker sin egen
 

"Vårt tryckeri i Kina har växt med oss från ett litet företag till ett stort, och det är viktigt att vi gör allt vi kan för arbetarna som gör vårt spel", skriver företaget på sin blogg.

Tryckeriet hade inget system för betald semester, så företaget köpte helt enkelt 100 procent av fabrikens kapacitet och betalade det för att inte producera någonting alls i en vecka, vilket gjort att arbetarna kunnat ta ledigt.

Det finns ingen formell betald semester i Kina, men anställda kan få ledigt i 5 till 5 dagar varje år beroende på hur länge de varit anställda. Kina har dock 11 betalda högtidsdagar varje år.

"Det här gör ingenting åt hur vi alla tjänar på orättvisa arbetsvillkor runt om i världen, men det är ett steg i rätt riktning", skriver företaget på bloggen.

► LÄS MER: Ikea höjer lönerna för 4 000 anställda

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset