Emil "Heaton" Christensen fulländar spelares online-identitet under Dreamhack Winter. Bilden är ett montage.
Emil "Heaton" Christensen fulländar spelares online-identitet under Dreamhack Winter. Bilden är ett montage.

"Härmed döper jag dig till X3cu73"... Så kanske det kommer låta på Dreamhack Winter när Emil "Heaton" Christensen döper gejmers.

För många är smeknamnen i spelen minst lika förknippat med ens person som sitt IRL-namn. På Dreamhack får du därför chansen att föreviga dit nickname under ceremoniella former med esportens egen överstepräst Emil ”Heaton” Christensens hjälp.

I samarbete med Lenovo kommer föranmälda spelare att få genomgå ett dop i heligt servervatten, en vätska som annars används för att kyla spelservrar.

LÄS MER: Här är nya proffsligan i Europa – bara för kvinnor

En stark symbolisk handling med tanke på att det är på just servrarna som spelaridentiteterna föds och nu döps i vattnet som gör hela processen möjlig.

Amen, helt enkelt.

Ceremonin sker under Dreamhack i Jönköping 1 december. Hittills har 60 personer anmält sig till dopet av helige Heaton men det finns fortfarande chans att välsignas.

Anmäl dig här

LÄS MER: Svenskt silver i Iesf WC – krossades av Finland i final

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset