Stulna och förfalskade pass visas upp i Bangkok efter ett tillslag förra året.
Stulna och förfalskade pass visas upp i Bangkok efter ett tillslag förra året.

Än en gång har thailändsk polis avslöjat en stor passförfalskarliga. Hos ligan hittades knark, vapen, falska pass – och likdelar i en frysbox.

Tre män är gripna. Eftersom alla hittade id-handlingar tros vara falska är det oklart vilka de är, men polisen tror att de kan vara britter eller amerikaner.

Vid razzian i Bangkok i fredags öppnade en av de misstänkta eld och skadade en polis. När myndigheterna sedan fick kontroll över lokalerna öppnade man en frysbox som varit låst med hänglås. Där i hittades inplastade likdelar. Polisen beskriver det som att kvarlevorna kommer från en blond man, men det är allt man vet.

Ett burmesiskt par troddes först ha ingått i ligan, men de var bara inhyrda som städare och hörs nu i stället som vittnen.

Thailand är känt som ett favorittillhåll för passförfalskare. Visumreglerna är generösa, och korruptionen är utbredd bland polisstyrkorna.

Tidigare har bland annat en iranier känd som "Doktorn" gripits i Thailand. Han anklagas för att ha sålt många tusen stulna och falska pass till brottslingar, rebeller och migranter över hela världen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset