De gripna är tre minderåriga pojkar.
De gripna är tre minderåriga pojkar.

Flera gärningsmän rånade en guldsmedsbutik i Tyresö under lördagseftermiddagen. Rånarna, som var klädda i Sverigekläder, slog till precis innan VM-kvartsfinalen mellan Sverige och England. Nu har tre misstänkta gripits av polisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet, ska personerna som rånat guldsmeden varit beväpnade med Yxa och hammare. Gärningsmännen hade förklätt sig till fotbollsfans, för att smälta in i mängden. En ska även haft på sig en lösmustasch.

Larmet inkom klockan 16.08 till polisen – åtta minuter efter att matchen mellan England och Sverige hade startat.

LÄS MER: Slut på VM-resan för Sverige – efter förlust mot England

Anna Westberg vid Stockholmspolisen berättar för Aftonbladet att rånarna ska ha fått med sig gods från guldsmeden, men vad godset är kan hon inte gå in på.

Gärningsmännen eftersöktes av polisen under gårdagskvällen. Vid 03-tiden greps tre pojkar, två 14-åringar och en 16-åring, som nu är misstänkta för grovt rån. På grund av deras låga ålder kan polisen inte gå ut med ytterligare detaljer.

LÄS MER: Polisens nota för övertid: 600 000 kronor per högriskmatch i fotboll

Ett vittne berättar dock för Aftonbladet att han sett gärningsmännen försvinna i en bil från Tyresö strax efter rånet. Vittnet ska ha trott att personerna skyndade sig för att de hade bråttom till matchen, men ska sedan ha förstått att det var rånarna.

– De såg väldigt svenska ut, berättar vittnet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska pojkarna ha varit kända av polisen sedan tidigare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om polisen Inbrott