Skolgården där barnen ska ha hetsats att slå varandra.
Skolgården där barnen ska ha hetsats att slå varandra.

Två anställda på en förskola i New Jersey misstänks ha anordnat slagsmålsklubbar för barn så unga som fyra år för sitt eget nöjes skull.

I filmatiseringen Chuck Palahniuks bok Fight Club, som senare blev film, samlas vuxna män i en källare för att slå varandra blodiga. De två kvinnorna som jobbade på förskolan i Cranford ska ha gjort referenser till filmen när de samlat ihop barn på skolgården och hetsat dem att slåss, rapporterar CBS New York.

– Ungefär ett dussin barn – pojkar och flickor mellan 4 och 6 år – som slåss, kastar varandra och slår varandra, beskriver åklagaren Grace Park det material hon har sett till CBS

Den ena av kvinnorna filmade slagsmålen och laddade upp videorna på Snapchat. Där skulle de försvinna efter tio sekunder, men någon spelade in. 

► LÄS MER: Unga gör upp i hemlig ”Fight Club”

De båda kvinnorna ska ha satt igång slagsmålen enbart för att de tyckte att det var underhållande för sig själva och sina följare. Inget av barnen ska ha skadats allvarligt, enligt åklagaren.

Den kvinna som ska ha varit drivande riskerar nu fem års fängelse för barnmisshandel och för att ha utsatt barnen för fara. Den andra kvinnan riskerar 18 månaders fängelse.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott