Sagan om den förlorade förlovningsringen fick ett lyckligt slut. Arkivbild.
Sagan om den förlorade förlovningsringen fick ett lyckligt slut. Arkivbild.

En förlovningsring som har varit på vift länge är på väg hem till sin ägare Bengt Nilsson.– Helt osannolikt, säger han till NSD.

Det var för ungefär 15 år sedan som Bengt Nilsson fjällvandrade i Sareks nationalpark. Efter att ha ramlat under vandringen tappade han sin förlovningsring och fick återvända hem utan den.

För sex år sedan hittade den norska fjällvandraren Margrethe Seeger Halvorsen en ring i samma område i Sarek. Hon har försökt att komma i kontakt med ägaren och i veckan gjorde hon ett nytt försök, genom en efterlysning i Svenska Dagbladet. Även NSD berättade om historien.

På ringen står "Mona 18/10-86" ingraverat. Beskrivningen av ringen och det aktuella området gjorde att Bengt Nilsson förstod att ringen måste vara hans.

– Det var faktiskt min svåger i Gällivare som hade sett er artikel och skickat den till mig. Jag fick veta allt i morse. Galet, tankarna snurrade och jag kunde inte somna om. Helt osannolikt. Att hitta min ring i ett så stort massiv är ju i princip omöjligt, säger Bengt Nilsson till NSD.

Ringen i fråga var den andra som tappats bort.

– Min första förlovningsring spolade sonen bort när han var två år, säger Bengt Nilsson.

Bengt – som nu bär sin tredje förlovningsring – och Mona är fortfarande gifta och firar i år sin 30-åriga bröllopsdag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset