Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

En 30-årig man störde sig på grannens musik. Då hällde han bensin genom hennes brevinkast och tände på, skriver Hem & Hyra.

Händelsen inträffade i ett hyreshus tidigare i vår. Den 30-årige mannen hade under sin tid i huset svårt att komma överens med sina grannar och ska ha varit särskilt irriterad på en 25-årig kvinna som bodde i lägenheten under honom, skriver Hem & Hyra.

LÄS MER: "Krävde en miljon för pizzalukt"

Bland annat ringde han störningsjouren vid ett tillfälle när han uppfattade hög musik från hennes lägenhet på natten. Mannen lider sedan tidigare av psykisk ohälsa och har tidigare rymt från en öppenvårdsmottagning.

En dag i våras köpte han en dunk av den mycket brandfarliga vätskan alkylatbensin och gick till kvinnans lägenhet. Där öppnade han brevinkastet och tömde dunken över hallgolvet. Sedan tände han på.

Kvinnan räddades troligtvis av att hon stod i duschen med öppen dörr och hörde brevinkastet slå igen. Då såg hon att ytterdörren var i full brand. Hon lyckades grabba tag i en handduk och sin mobil och fick lättare brännskador på handen när hon i panik öppnade den brinnande dörren för att komma ut ur lägenheten. Hon skrek på hjälp, ringde polisen och blev omhändertagen av grannar, skriver Hem & Hyra.

LÄS MER: "Anmälde sin granne – för att han pratade för mycket strunt"

Fem minuter senare var branden fullt utvecklad och enligt räddningstjänstpersonalen hade kvinnan sannolikt dött om hon blivit kvar i lägenheten. Den 30-åriga mannen dömdes mot sitt nekande till rättspsykiatrisk vård och 80 000 kronor i skadestånd för grov mordbrand.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott