Polisens tweet om biljakten på Söder i Stockholm blev snabbt populär på Twitter. Bilden är från ett annat tillfälle.
Polisens tweet om biljakten på Söder i Stockholm blev snabbt populär på Twitter. Bilden är från ett annat tillfälle.

Två gärningsmän försökte först köra ifrån polisen men krockade. När de flydde till fots blev den ena mannen påkörd – av sin egen bil. Därefter greps han direkt.

”Försökte köra ifrån polisen, misslyckades. Dumpade bilen, sprang. Men lämnade driven i, blev påkörd av egen bil. Greps.”

Så twittrar @YB_Sodermalm, yttre befäl på Södermalmspolisen i Stockholm på fredagsmorgonen om nattens händelse.

– En patrull fattade misstankar om en bil och skulle stoppa den. Men den ville inte stoppas. Det var två stycken personer i bilen och de bytte förare under färden, säger Johan Säfström vid Södermalmspolisen om händelsen.

– De körde in i ett föremål så att bilen stannade. Då springer de, men driven låg i så att bilen fortsatte fram och den ena killen blev påkörd.

Han klarade sig med lindriga skador och polisen kunde gripa mannen direkt på plats. Den andra personen hann dock undan och de två är misstänka för olovlig körning. Enligt Johan Säfström är det inte vanligt att gärningspersoner blir påkörda av sina egna bilar.

– Nä, det får man nog säga är tämligen ovanligt.

Biljakten inträffade under natten till fredag och när polisen twittrade om händelsen på fredagsmorgonen blev det genast populärt. På bara en halvtimme hade över 50 personer retweetat och 80 favoritmarkerat inlägget.

”Tack, morgonens skratt”, skriver en twittrare.

”Karma”, kommenterar en annan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset