När en man i den kinesiska staden Linyi försökte våldta en restaurangarbetare visste han inte att hon kunde kampsport. Försöket slutade i att hon tryckte ner mannen på golvet, och mannen blev sedan arresterad.

En kvinna i den kinesiska staden Linyi i Shandongprovinsen skulle precis stänga ned sin restaurang när en man knackade på och bad om att få låna toaletten. När han blev insläppt hoppade han genast på kvinnan och försökte att klä av henne.

Men vad han inte visste var att kvinnan uppenbarligen hade kampsportskunskaper, och övervakningskamerabilder postade av Ministeriet för offentlig säkerhet på den Twitter-liknande plattformen Tencent Weibo visar hur kvinnan först blir anfallen av mannen, för att sedan ha övermannat honom.

Kvinnan tryckte ner mannen på golvet och höll tag om hans hals. Enligt CCTV News i Kina ska kvinnan sedan ha flytt ut från restaurangen för att attackeras av mannen igen. Även denna gång ska kvinnan ha övermannat mannen.

Kvinnan lyckades till slut rymma, och genom övervakningskamerorna kunde mannen identifieras. Nu uppger Ministeriet för offentlig säkerhet att mannen, två veckor efter händelsen, är arresterad misstänkt för försök till våldtäkt.

– Hon var väldigt modig, hennes kampsportskunskaper räddade henne. Gärningsmannen hade ingen aning om vad han gett sig in på, sa en vän till offret till The Mirror.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset