Lisa Dahlkvist bars ut på bår när Sverige förlorade EM-kvalmatchen mot Danmark.
Lisa Dahlkvist bars ut på bår när Sverige förlorade EM-kvalmatchen mot Danmark.

Mittfältsstjärnorna Lisa Dahlkvist och Caroline Seger tvingades båda skadade kliva av EM-kvalmatchen mot Danmark.Läget verkade först mest illa för Dahlkvist – men hennes klubb är optimistisk.– Vi utesluter inte spel på söndag, säger Kif Örebros tränare Martin Skogman till Nerikes Allehanda.

Både Dahlkvist och Seger undersöktes närmare av landslagsläkaren Houman Ebrahimi under onsdagen.

I ett pressmeddelande om Dahlkvist uppger han att han är "glad att kunna säga att hennes korsband och ledband i knäet är helt stabila. Hon reagerar däremot på meniskprovokationstester så vi misstänker att hon har en meniskskada".

Undersökning på torsdagen

Dahlkvists klubb Örebro tror på det bästa, trots att stjärnan undersöks med magnetkamera först under torsdagen.

– Jag pratade med Lisa nyss och med landslagsläkaren. Det är väl inte något jättefarligt med knät. Det kan vara något med menisken och det ska hon magnetröntga i morgon. Efter det har vi lite mer besked att ge, säger Martin Skogman.

– Vi utesluter inte spel på söndag mot Umeå. Men troligtvis är hon inte med, men vi utesluter det inte. Det är klart att det är en viktig match på söndag, men den betyder inte allt. Vi chansar inte och riskerar få henne borta resten av säsongen.

Foten för Seger

Seger stukade foten och en röntgen visade att det inte finns några skelettskador.

"Det handlar i så fall om ligamentskador och nu ska vi rapportera till hennes klubb så att de kan följa upp det här vidare i Lyon. Just nu har hon foten lindad och ett fotledsskydd. Det är svårt att säga hur länge hon blir borta innan hon har undersökts vidare, det vet vi först om ett par dagar", säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Fotbollslandslaget, som redan var klart för EM, förlorade den avslutande kvalmatchen med 0–2. Nästa samling är inför landskamperna mot Iran och Norge om en månad.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset