En förskola i norska Lillehammer har fått enorm respons och tusentals hyllningar. Detta efter ett Facebook-inlägg med en bild på en skylt med en tydlig uppmaning till föräldrar: "Vänligen stäng av telefonen. Ditt barn väntar på dig."

”Du ska nu ha dagens viktigaste möte. Vänligen stäng av telefonen. Ditt barn väntar på dig.”

En skylt med det budskapet lade förskolan Lillehammer barnehage i den norska tätorten Lillehammer i tisdags ut på sin Facebook-sida.

Efter det har bilden spridits som en löpeld.

Inlägget har i skrivande stund fått över 18 000 personer att trycka på gillaknappen och delats över 6 600 gånger. 

Bland de många kommentarerna är det flera som tycks känna igen problemet. Men trots hyllningarna en hel del instämmande kommentarer, menar andra att det är ett lite väl onödigt pekfinger som höjs.

Lite ante vi at dette skulle skape slikt engasjement...Det er ikke et problem i Lillehammer barnehage med mobilbruk i...

Posted by Lillehammer barnehage on Saturday, 28 March 2015

Och på förskolan är de närmast överrumplade över alla reaktioner. Särskilt då skylten i fråga inte ens är deras, utan en bild på en skylt som uppges komma från en annan norsk förskola.

"Otroligt vilken uppmärksamhet ett inlägg kan skapa!", skriver de i ett senare inlägg på Facebook, och länkar till en artikel i norska GD.

Samtidigt påtalar föreskolepedagogerna att de själva inte har ett problem med mobilanvändningen bland föräldrarna på Lillehammers förskola, men att det självklart förekommer.

– Det är ändå en viktig påminnelse till oss alla, en påminnelse till föräldrar. Vi ser lyckligtvis mestadels föräldrar som ser fram emot att träffa sina barn igen efter en lång dag ifrån varandra, säger de anställda till GD.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset