"Stealthing" borde räknas som våldtäkt, menar politikerna.
"Stealthing" borde räknas som våldtäkt, menar politikerna.

Två demokratiska politiker tycker att avtagande av kondom under sex, utan samtycke, ska räknas som våldtäkt. De har skickat förslaget till kongressutskottet, rapporterar Buzzfeed.

Att ta av sig kondomen under sex utan samtycke från sexpartnern, i USA känt som ”stealthing”, ska räknas som våldtäkt. Det tycker de demokratiska politikerna Carolyn Maloney och Ro Khanna, skriver Buzzfeed.

De har skickat in förslaget till kongressutskottet, där de hoppas att frågan ska utredas.

LÄS MER: Debatt: Tio nej och ett okej är inte samtycke

”Den skamliga akten kan leda till oplanerade graviditeter, könssjukdomar och psykiska åkommor för offren”, skriver politikerna bland annat, enligt Buzzfeed.

Frågan kom på tapeten i USA i april i år, efter att juriststudenten Alexandra Brodsky publicerat en artikel om hur ”stealthing” uppmuntras bland många unga på internet.

Buzzfeed har varit i kontakt med en kvinna vars partner tog av sig kondomen utan hennes kännedom. Hon blev gravid och har nu en fem månader gammal son.

– Jag känner mig så förvirrad, kränkt och upprörd över vad barnets pappa gjorde mot mig. Han gjorde det utan min tillåtelse, skriver hon i ett mejl till Buzzfeed.

LÄS MER: Emmas nakenbilder spreds på nätet – nu gläds hon åt Facebooks nya regler

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset