EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström.
EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström.

Under gårdagen hotade EU med att införa tullar på vissa produkter. Nu har EU-kommissionen antagit förslaget.

Strafftullar på amerikanska produkter kommer att införas om Donald Trump väljer att införa höjda tullpriser på stål och aluminium. Det har EU-kommissionen bestämt under onsdagen, skriver nyhetsbyrån AFP.

– Vissa typer av bourbon är på listan. Även jordnötssmör, tranbär och apelsinjuice finns med på listan, säger Cecilia Malmström, som är EU:s handelskommissionär, enligt AFP.

LÄS MER: Efter Trumps utspel: Kan bli dyrare med bourbon och jeans

När Donald Trump träffade Stefan Löfven under gårdagen stod han fast vid sitt förslag om att införa höjda tullar på stål och aluminium som importeras till USA.

– Ett handelskrig skulle inte vara dåligt för oss, sa Donald Trump under en presskonferens. Men han la till att han skulle införa tullarna på “ett kärleksfullt sätt”.

LÄS MER: Skarp kritik riktas mot Trump efter stålutspel

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset