"Vi behöver stärka upp både krisledning och förmågan att snabbt mobilisera vid kraftiga snöfall."
"Vi behöver stärka upp både krisledning och förmågan att snabbt mobilisera vid kraftiga snöfall."

I en skrivelse till trafiknämnden i Stockholm föreslår Liberalerna att arbetslösa och studenter ska få snöröja vid hårt snöfall. Detta för att kunna erbjuda dessa extrapengar. Det rapporterar Mitt i.

Få har missat det snökaos som drabbat Stockholm och stora delar av Sverige under förra veckan. Liberalerna i Stockholm menar att detta också kan ses som en möjlighet. Det rapporterar Mitt i.

I en skrivelse till trafiknämnden föreslår Liberalerna att Stockholm i framtiden bör erbjuda "blixtjobb" till arbetslösa och studenter i situationer där det råder stort snöfall.

► LÄS MER: Därför lamslås Stockholm när det snöar

 

– Det skulle kunna handla om att när det kommer mycket snö, så kan man anmäla sig för att jobba några timmar eller dagar med att till exempel skotta rent kring busshållplatser, på gångbanor eller hjälpa till att skotta fram bilar som fastnat. Det kan passa till exempel studenter som vill tjäna en hacka, säger liberalen Patrik Silverudd, ledamot i trafiknämnden, till Mitt i.

I skrivelsen står det att tanken är att erbjuda enkla snöröjningsuppdrag. Det kan röra sig till exempel om att skotta en gångväg eller en busshållsplats.

– Vi behöver stärka upp både krisledning och förmågan att snabbt mobilisera vid kraftiga snöfall, säger Patrik Silverudd till Mitt i.

► LÄS MER: 6 grejer du inte visste om snö

 
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset