Förslag om vagnar för kvinnor och en dygnet runt-öppen linje för att anmäla trakasserier i Storbritannien.

Jeremy Corbyn, den populäre vänsterpolitikern i Storbritannien, öppnar för möjligheten att införa vagnar bara för kvinnor, det skriver The Guardian.

LÄS MER: Här får kvinnor p-platser som är lättare att parkera på

”Det finns kvinnor som tagit upp det med mig att en lösning på det ökade trakasseriet och överfallen i kollektivtrafiken skulle kunna vara att introducera vagnar bara för kvinnor" skriver han i ett nysläppt policydokument.

LÄS MER: Stirrande män stör nakenbadande kvinnor – politiker kräver åtgärder

Han föreslår dessutom en hjälplinje öppen 24 timmar om dygnet där kvinnor kan anmäla trakasserier och tuffare regler för att anmäla trakasserier, utöver förslaget om vagnar bara för kvinnor.

LÄS MER: Molly Sandén har fått nog av mansdominansen – nu jobbar hon bara med kvinnor

”Det är oacceptabelt att kvinnor och tjejer anpassar sina liv för att undvika att bli trakasserade på gatan, i kollektivtrafiken och på andra offentliga platser som parken eller mataffären. Det kan innebära att ta längre vägar till jobbet, sätta utegångsförbud på sig själva eller undvika vissa former av transport.”

Förslaget väckte kraftiga reaktioner på sociala medier och Jeremy Corbyns stab fick understryka att det handlade om ett förslag som gärna diskuterades.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset