KD:s partiledare Ebba Busch-Thor lägger fram flera förslag.
KD:s partiledare Ebba Busch-Thor lägger fram flera förslag.

Låt unga och nyanlända slippa betala skatt på de första 500 000 kronorna de tjänar. Det föreslår KD:s partiledare Ebba Busch-Thor på DN Debatt.

Kristdemokraterna presenterar på fredagen sitt budgetalternativ. I en debattartikel på DN Debatt skriver partiledaren Ebba Busch-Thor och ekonomisk-politiska talespersonen Jakob Forsmed sex förslag.

Bland annat föreslår de att ”de första 500 000 kronorna som en person upp till 25 år tjänar på arbete ska vara helt skattefria”. Detsamma ska gälla för en nyanländ person under de fem första åren, enligt KD.

►LÄS MER: Vidrigt att höra rika gnälla över högre skatt

”Sverige ska erbjuda en fristad för människor på flykt. Men för att fortsätta vara ett samhälle som håller ihop måste vi samtidigt skapa en arbetsmarknad där alla får plats”, skriver de.

Enligt förslaget skulle alltså unga och nyanlända kunna tjäna ungefär 16 700 kronor i månaden i två och ett halvt år – helt skattefritt.

I debattartikeln framför de även förslag om att det ska vara ett fördubblat jobbskatteavdrag för personer som går från långtidsarbetslöshet till arbete, att man vill bygga ut rut-reformen samt vill låta rot vara oförändrat.

LÄS MER: Det här är skillnaden mellan att vara nyanländ och asylsökande

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset