Nashvilles Filip Forsberg firar sitt mål tillsammans med Ryan Johansen.
Nashvilles Filip Forsberg firar sitt mål tillsammans med Ryan Johansen.

Filip Forsberg gjorde sitt första mål för säsongen när Nashville slog Anaheim i NHL–hockeyn.Columbus båda svenskar plockade också poäng i ett målrikt möte med St Louis.

Tio assist har det hittills blivit under säsongen för Filip Forsberg, i mötet med Anaheim gjorde han äntligen sitt första mål. Det blev ett riktigt målkalas för Nashville som vann med 5–0. Ryan Ellis inledde målskyttet i slutet av den första perioden, framspelad av Forsberg. Forsberg slog en passning när han befann sig bakom Anaheims målbur och Ellis satte pucken bakom målvakten John Gibson.

Även Viktor Arvidsson var i högsta grad inblandad i segern. Han noterades för assist, både vid 2–0 och 3–0-målet, som kom i den andra perioden. Sedan var det Forsbergs tur att sätta 4–0. Ryan Johansen slog en lång passning över isen och Forsberg sköt direkt ett hårt skott i mål.

Även de båda svenskarna i Columbus gjorde mål när laget besegrade St Louis med 8–4.

Alexander Wennberg var framme i slutet av den första perioden och satte 3–1 till bortalaget. Wennberg sköt ett handledsskott som tog på motståndaren Alex Pietrangelos klubba och gick in i mål.

Den andra perioden blev målrik även den. Columbus stod för fyra av fem mål, 7–1-målet signerat William Karlsson – hans andra mål för säsongen. Sam Gagner gjorde två mål för Columbus.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset