Carolinas Joakim Nordström firar sitt mål med lagkamraterna.
Carolinas Joakim Nordström firar sitt mål med lagkamraterna.

Joakim Nordström gjorde matchens enda mål när Carolina besegrade San Jose på hemmaplan.Det var säsongens första mål för Nordström i NHL-ishockeyn.– Jag antar att jag hade tur, säger han.

Viktor Stålberg spelade fram Nordström som sköt på mål. Målvakten Aaron Dell, som gjorde sin andra NHL-match, släppte retur på skottet och Nordström var framme och satte dit den. Målet kom i mitten av den tredje perioden.

– Jag trodde inte mina ögon när jag missade den första, så jag var lite glad över att få en andra chans så att jag skulle kunna sätta den i nätet. Jag ville inte missa chansen som jag har gjort ett par gånger tidigare. Jag antar att jag hade tur, säger Nordström efter matchen till nhl.com.

Rookien Dell räddade 32 skott på mål. Cam Ward, som vaktade Carolinas mål, räddade 22.

Carolina satte i och med segern stopp för San Joses segersvit på tre matcher.

Ottawas Erik Karlsson blev matchhjälte när han avgjorde på straff mot Philadelphia (3–2). Karlsson var den ende som satte sin straff.

– Det händer verkligen inte varje dag så det var givetvis roligt. Särskilt som vi egentligen borde ha avgjort redan under övertiden, säger han till Aftonbladet.

Karlsson säger att Ottawa fortsätter att vinna trots att allt inte stämmer.

– Vi har målvakten, Craig Anderson, att tacka för mycket också. Han har varit otroligt bra på slutet och gett oss de här chanserna att vinna, säger svensken.

Anderson gjorde 33 räddningar.

Matt Slocum/AP/TT
Ottawas Erik Karlsson blev hjälte i matchen mot Philadelphia som avgjordes med straffar.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset