Gustav Forsling (nummer 42) firar med Marcus Krüger (16) och Andrew Desjardins (11).
Gustav Forsling (nummer 42) firar med Marcus Krüger (16) och Andrew Desjardins (11).

När Chicago vann mot Montreal med 3–2 fanns det en extra stolt målskytt:Gustav Forsling, 20, som gjorde sitt första NHL-mål.– Det var ett riktigt svenskmål. Marcus Krüger passade Niklas Hjalmarsson och han spelade vidare till mig och jag drog på ett slagskott, säger han till Aftonbladet.

Forsling har tagit en ordinarie plats som back hos Chicago, och i sin 14:e match fick han in pucken i mål.

Det betydde 1–0 i matchen som sedan avgjordes med ett vackert solonummer av Patrick Kane i slutminuterna.

Gustav Forsling, som spelade i SHL och Linköping i våras, var riktigt nöjd efteråt.

– Naturligtvis kändes det roligt att få göra första målet, jag är väldigt glad, säger han till Aftonbladet.

Andra målet

Loui Eriksson gjorde samtidigt mål på sin gamla klubb Dallas när Vancouver vann med 5–4 efter förlängning.

Dallas hade en 3–1-ledning inför den tredje perioden, men Loui Eriksson och Brandon Sutter gjorde snabbt varsitt mål i början av perioden och såg till att kvittera.

Framspelad av Markus Granlund satte Eriksson, som haft svårt med målskyttet i den nya klubben, det första målet i den tredje perioden. Med ett skott från nära håll gjorde han sitt andra mål i Vancouvertröjan.

Bröderna Sedin noterades för assist vid 3–3-målet. Daniel tog emot en passning från Henrik i numerärt överläge och skickade pucken vidare till Sutter som satte det första powerplay-målet för kedjan på elva matcher.

– Vi har inte haft den framgång som vi önskat i powerplay men vi har pratat om att hitta sätt att göra mål och ett av sätten var ett snabbt spel och Danny och Hank (Daniel och Henrik) gjorde det bra, säger Sutter.

Måstematch

Dallas tog tillbaka ledningen genom Antoine Roussel och efter ett bortdömt Vancouvermål såg laget ut att förlora ännu en match, när en rookie klev fram. Backen Troy Stecher, gjorde sitt första NHL-mål och tvingade fram en förlängning, som Markus Granlund inte var sen att förvalta när han fastställde slutresultatet 5–4 efter 1.27.

För Vancouver, som har haft en tung start på säsongen med nio förluster på 16 matcher, var det en lättnad att plocka poäng på hemmaplan.

– Jag vet inte om det var en måstematch för oss men det var definitivt en viktig seger för oss, säger Vancouver tränare Willie Desjardins.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset