Den anställda ska även tidigare ha slarvat med hemliga handlingar.
Den anställda ska även tidigare ha slarvat med hemliga handlingar.

En anställd vid Försvarsmakten i Örebro ska ha slarvat bort hemliga handlingar under en kaffepaus. Något som kan ”medföra synnerliga men för rikets säkerhet”, enligt en anmälan.

I mitten av juni skulle den anställda vid Försvarsmakten ut och köpa kaffe tillsammans med några kollegor. De stannade till på ett par Willys-butiker för att hitta det rätta kaffet, i jackfickan hade personen hemliga papper.

När de kom tillbaka upptäckte de att de hemliga dokumenten saknades – och misstänkte att de tappats i någon av Willys-butikerna. De åkte tillbaka och letade men fann inte de borttappade dokumenten.

►LÄS MER: Hunden nosade upp hemligt papper i naturen – nu utreder socialtjänsten

Först en dag senare anmäldes händelsen till stabens säkerhetsavdelning. Enligt en anmälan till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd kan slarvet medföra ”synnerliga men för rikets säkerhet” om en illasinnad får tag i handlingarna. Den anställda har genom sitt agerande ”allvarligt äventyrat rikets säkerhet”.

Personen ska vid tidigare tillfällen ha varit slarvig med hemliga handlingar. Nu misstänks hen för brott och riskerar att mista sitt jobb.

Metro har sökt Försvarsmakten för en kommentar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset