Emma Ekenman-Fernis. Arkivbild.
Emma Ekenman-Fernis. Arkivbild.

Sävehof är inne i en försvarssvacka.Efter chockförlusten mot Västerås Irsta i ligan kom nästa nederlag: förlust mot Larvik i Champions League – och 38 insläppta mål.– Det är alldeles för mycket, säger tränaren Henrik Signell.

I det första mötet med det norska topplaget Larvik stod Sävehof för en strålande prestation när man vände underläge med fyra bollar i paus till seger med tre.

Returen började på liknande sätt. Norskorna satte ett ruskigt tempo och gjorde mål på allt. Sävehof hamnade snabbt i underläge – som drog iväg till sju bollar i paus.

– Vi får inte riktigt till att stoppa deras sju mot sex. Sen tycker jag vi ska trycka mer, de känns ganska långsamma hem, sade Ida Odén innan andra halvlek.

Sagt och gjort.

Johanna Bundsen började rädda och anfallet satte fart. Sävehof gjorde 4–0 i inledningen av den andra halvleken.

Men Larvik tog time out, hittade tillbaka till sitt spel och snart var det sju mål upp igen. Sävehofs försvarsspel fungerade inte alls och Larviks mål trillade in väl enkelt vid flera tillfällen. Svenskorna föll till slut med 32–38.

– Vi kom absolut inte upp i nivå bakåt, säger Emma Ekenman-Fernis i TV3 Sport.

Tränaren Henrik Signell håller med:

– 38 mål insläppta är inget vi är nöjda med. Vi gör ingen bra försvarsmatch i dag.

Nu krävs seger mot Esbjerg i sista omgången för att Sävehof ska gå vidare. Partillelaget förlorade det första mötet mot det danska mästarlaget med fem bollar, men Esbjergs form har därefter pekat nedåt: laget har förlorat sina tre senaste Champions League-matcher.

– Det är klart det är en svår match, men de är väl också lite stukade i självförtroendet. Vi har egentligen allt att vinna, säger Henrik Signell.

Hoppet lever således för Sävehof, som aldrig tidigare lyckats gå vidare till mellanrundan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset